Maatwerkadvies 4

Maatwerkadvies

Inzicht en overzicht

Een officieel Maatwerkadvies geeft u een overzicht van verschillende maatregelen, met daarbij

  • een indicatie van de kosten, 
  • een indicatie van de energiebesparing die u mag verwachten 
  • het effect op het energielabel van uw huis.

Dit kunnen isolatiemaatregelen zijn, maar ook bijvoorbeeld een warmtepomp of een ander systeem van ventileren. 


De berekeningen van het Maatwerkadvies zijn gebaseerd op uw persoonlijke situatie en afgestemd op wat ú belangrijk vindt. De laagste kosten? Meer comfort? Maximale energiebesparing? Uw wensen en doelen zijn bepalend.

Op basis van het energielabel

Het Maatwerkadvies rekent hierbij met de gegevens uit een actueel energielabel (= vanaf 2021), zoals het aantal m² gevel, dak en glas en de huidige isolatiewaardes. Deze gegevens staan in het dossier van het energielabel. Dit is gratis op te vragen door degene die de opdracht gegeven heeft (bijvoorbeeld de verkoper of de makelaar). Hebt u voor uw woning geen actueel energielabel inclusief dossier, dan moet er eerst een nieuw energielabel opgesteld worden. 

Op maat voor uw situatie

Een Maatwerkadvies past de berekeningen van het energielabel aan aan uw persoonlijke situatie. In plaats van met gemiddelde waardes rekent het met uw werkelijke gezinsgrootte, met de temperaturen zoals ú die instelt op uw thermostaat, met of u veel of weinig doucht etc. Met de speciale software worden de berekeningen van het energielabel ‘op maat’ gemaakt. Zodat ook de adviezen zo goed mogelijk ‘op maat’ zijn. Want iemand die zuinig stookt, zal ook minder besparen. En wie veel energie verbruikt, kan ook meer besparen.

Voor het effect op het energielabel, worden de maatregelen weer in de oorspronkelijke energielabelberekening gestopt.

Maatregelen

Kosten

Besparingen

Terugverdientijd

Effect op energielabel

Op basis van úw wensen en persoonlijke woonsituatie

Maatwerkadvies 5
Maatwerkadvies 6
Maatwerkadvies 7
Maatwerkadvies 8

Financieel overzicht

Moet er nog veel aan uw huis gebeuren om het energiezuinig te maken? Met een Maatwerkadvies krijgt u een concreet en praktisch advies, met een overzicht van zinvolle maatregelen en de kosten en besparingen die u hiervan mag verwachten. Een financieel plaatje per maatregel en voor combinaties van maatregelen, afgestemd op uw wensen. 


Wilt u geld lenen voor het verduurzamen van uw woning? Steeds meer banken vragen dan om dit officiële Maatwerkadvies. Hiermee kunnen ze goed beoordelen of u door de lening ook echt lagere maandlasten mag verwachten en dus in staat bent om de lening af te lossen. De kosten voor het advies kunt u vaak meefinancieren.

Deskundig en controleerbaar

Een adviseur mag alleen een officieel Maatwerkadvies vaststellen als hij een speciale opleiding gevolgd heeft en zijn ‘bewijs van vakbekwaamheid’ heeft gehaald. Bovendien worden de Maatwerkadviezen steekproefsgewijs gecontroleerd.

Veel gestelde vragen over Maatwerkadvies

Hieronder vind u de vragen die het meest gesteld worden op het gebied van energieadvies voor thuis. Staat uw vraag er niet tussen maar wenst u wel meer informatie? Neemt u dan gerust contact met mij op!

Wat is het verschil tussen het Maatwerkadvies en het Energieadvies Compleet?

Een Energieadvies Compleet geeft u inzicht en overzicht in de voor- en nadelen van verschillende maatregelen, zodat u vervolgens zelf goed keuzes kunt maken. Een maatwerkadvies is meer een financieel advies: het geeft een overzicht van kosten, besparingen en terugverdientijd.

Ik heb geen energielabel van mijn huis. Kan ik dan wel een Maatwerkadvies laten opstellen?

Voor een Maatwerkadvies moet eerst uw woning helemaal in kaart gebracht worden, zoals ook voor het energielabel gebeurt: oppervlaktes van muren, glas etc. met de isolatiewaardes, uw huidige installatie enz. Op basis daarvan worden de berekeningen gemaakt. Hebt u geen (actueel) energielabel? Dan moet er dus eerst een energielabelberekening gemaakt worden.

Ik heb net een huis gekocht. Is het energielabel zoals ik dat van de verkoper heb gekregen genoeg?

U hebt waarschijnlijk alleen het eindrapport ontvangen. Voor het maatwerkadvies is het hele dossier nodig met alle berekeningen. De partij die opdracht gegeven heeft voor het energielabel (vaak de verkoper of de makelaar) kan het dossier gratis opvragen.

Waarom zou ik Energieadvies voor Thuis voor mij een Maatwerkadvies laten maken?

Een maatwerkadviseur heeft niet per definitie veel technische kennis. Hij of zij is bevoegd om een energielabel vast te stellen en mag daarnaast met de Maatwerkadvies-software werken. Energieadvies voor Thuis heeft wel veel inhoudelijke kennis en kan daardoor ook beter dié maatregelen kiezen om door te rekenen, die ook echt passend en zinvol zijn.

Is het Maatwerkadvies ook echt 'op maat' voor mijn specifieke situatie?

De berekeningen worden inderdaad zoveel mogelijk op maat gemaakt, dus op basis van de exacte afmetingen van uw muren, dak etc. Maar ook op basis van bijvoorbeeld úw stookgedrag. Want wie zuinig stookt zal ook minder besparen. En andersom. Tot slot worden gemiddelde gegevens uit de energielabel-berekening, over bijvoorbeeld klimaatgegevens, ook eerst aangepast naar gegevens van de plek waar úw woning staat.

Hoe betrouwbaar zijn de berekeningen van de kosten in het Maatwerkadvies?

Voor de kosten van de maatregelen kan een Maatwerkadviseur gebruik maken van een grote database, die regelmatig wordt geactualiseerd door de Rijksoverheid. Hierin worden niet alleen materiaalkosten meegenomen, maar ook bijv. arbeidsloon en eventueel bijkomende kosten (zoals bijvoorbeeld het opbouwen van een steiger).

Maatwerkadvies 9
Maatwerkadvies 10
Maatwerkadvies 11
Maatwerkadvies 12

06 3959 0508

Bel gerust voor meer informatie.

Nederland

Werkzaam in de Achterhoek / Gelderland

info@energieadviesvoorthuis.nl

Of stel uw vraag per e-mail.

Werkzaam in de Achterhoek / Gelderland

Achterhoek: met de gemeenten Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland, Lochem, Oude IJsselstreek, Doetinchem, Bronckhorst, Doesburg, Montferland en Aalten.

De Liemers: met de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar.

Andere plaatsen: in overleg.

Diensten

Energieadvies / Maatwerkadvies / Energielabel

Verzorgen van presentaties & lezingen

Tekst en redactie

Projectondersteuning


©2024 Energieadvies voor Thuis | Website door Pulsief.nl