Een officieel Maatwerkadvies geeft u een overzicht van verschillende maatregelen, met daarbij
Dit kunnen isolatiemaatregelen zijn, maar ook bijvoorbeeld een warmtepomp of een ander systeem van ventileren.
De berekeningen van het Maatwerkadvies zijn gebaseerd op uw persoonlijke situatie en afgestemd op wat ú belangrijk vindt. De laagste kosten? Meer comfort? Maximale energiebesparing? Uw wensen en doelen zijn bepalend.
Moet er nog veel aan uw huis gebeuren om het energiezuinig te maken? Met een Maatwerkadvies krijgt u een concreet en praktisch advies, met een overzicht van zinvolle maatregelen en de kosten en besparingen die u hiervan mag verwachten. Een financieel plaatje per maatregel en voor combinaties van maatregelen, afgestemd op uw wensen.
Wilt u geld lenen voor het verduurzamen van uw woning? Steeds meer banken vragen dan om dit officiële Maatwerkadvies. Hiermee kunnen ze goed beoordelen of u door de lening ook echt lagere maandlasten mag verwachten en dus in staat bent om de lening af te lossen. De kosten voor het advies kunt u vaak meefinancieren.
Een adviseur mag alleen een officieel Maatwerkadvies vaststellen als hij een speciale opleiding gevolgd heeft en zijn ‘bewijs van vakbekwaamheid’ heeft gehaald. Bovendien worden de Maatwerkadviezen steekproefsgewijs gecontroleerd.
Veel gestelde vragen over Maatwerkadvies
Hieronder vind u de vragen die het meest gesteld worden op het gebied van energieadvies voor thuis. Staat uw vraag er niet tussen maar wenst u wel meer informatie? Neemt u dan gerust contact met mij op!
Een Energieadvies Compleet geeft u inzicht en overzicht in de voor- en nadelen van verschillende maatregelen, zodat u vervolgens zelf goed keuzes kunt maken. Een maatwerkadvies is meer een financieel advies: het geeft een overzicht van kosten, besparingen en terugverdientijd.
Voor een Maatwerkadvies moet eerst uw woning helemaal in kaart gebracht worden, zoals ook voor het energielabel gebeurt: oppervlaktes van muren, glas etc. met de isolatiewaardes, uw huidige installatie enz. Op basis daarvan worden de berekeningen gemaakt. Hebt u geen (actueel) energielabel? Dan moet er dus eerst een energielabelberekening gemaakt worden.
U hebt waarschijnlijk alleen het eindrapport ontvangen. Voor het maatwerkadvies is het hele dossier nodig met alle berekeningen. De partij die opdracht gegeven heeft voor het energielabel (vaak de verkoper of de makelaar) kan het dossier gratis opvragen.
Een maatwerkadviseur heeft niet per definitie veel technische kennis. Hij of zij is bevoegd om een energielabel vast te stellen en mag daarnaast met de Maatwerkadvies-software werken. Energieadvies voor Thuis heeft wel veel inhoudelijke kennis en kan daardoor ook beter dié maatregelen kiezen om door te rekenen, die ook echt passend en zinvol zijn.
De berekeningen worden inderdaad zoveel mogelijk op maat gemaakt, dus op basis van de exacte afmetingen van uw muren, dak etc. Maar ook op basis van bijvoorbeeld úw stookgedrag. Want wie zuinig stookt zal ook minder besparen. En andersom. Tot slot worden gemiddelde gegevens uit de energielabel-berekening, over bijvoorbeeld klimaatgegevens, ook eerst aangepast naar gegevens van de plek waar úw woning staat.
Voor de kosten van de maatregelen kan een Maatwerkadviseur gebruik maken van een grote database, die regelmatig wordt geactualiseerd door de Rijksoverheid. Hierin worden niet alleen materiaalkosten meegenomen, maar ook bijv. arbeidsloon en eventueel bijkomende kosten (zoals bijvoorbeeld het opbouwen van een steiger).