Met een Energieadvies Compleet wordt u vooral veel wijzer. Het is een advies dat u inzicht en overzicht geeft. Inzicht in hoe duurzaam uw huis nu is. En overzicht van wat er allemaal mogelijk is om uw huis verder te verduurzamen. Met deze inzichten kunt u vervolgens zelf uw eigen plan maken en gericht offertes aanvragen.
Energieadvies voor Thuis biedt u met Energieadvies Compleet een adviesgesprek met ruimte voor al uw vragen over energie en energiebesparing. Bijvoorbeeld:
Veel gestelde vragen aan Energieadvies voor Thuis
Hieronder vindt u een paar veel voorkomende vragen over energie besparen en verduurzamen.
Hebt u een andere vraag? Neem dan gerust contact op!
Ook een oud huis kan 'van het aardgas af'. Belangrijk is dat uw huis voldoende nageïsoleerd is. En dat uw radiatoren (of vloerverwarming) geschikt zijn. Ik vertel u hier graag meer over.
Hybride betekent niks anders dan een combinatie van twee toestellen die 'samen de klus klaren'. Dus bijvoorbeeld een warmtepomp en een cv-ketel die aan elkaar gekoppeld worden, en samen voor de verwarming en warm tapwater zorgen. Dat noemen we dan een hybride warmtepomp. Aan vrijwel elke gewone cv-ketel is wel een warmtepomp te koppelen en andersom. Een 'hybride cv-ketel' is dus gewoon 'verkooptaal'.
Ja, zo is er bijvoorbeeld subsidie mogelijk op isolatiemaatregelen, warmtepompen en zonneboilers, via de landelijke ISDE-regeling. Daarnaast geven ook gemeentes vaak nog aanvullende subsidie voor bijvoorbeeld woningen met slechte energielabels of voor bewoners met een wat lager inkomen. Informeer dus ook bij uw gemeente.
Met een goed energieadvies krijgt u inzicht en overzicht: wat is er mogelijk, wat is er nodig en wat levert het op aan besparing. U voorkomt hiermee dat u later spijt krijgt. Van iets dat u niet gedaan hebt of misschien niet helemaal goed gedaan hebt....Van een investering die voor u eigenlijk helemaal niet zo passend was...
Een warmtepomp heeft altijd een bron nodig waar hij warmte uit haalt. Bij de meest voorkomende lucht/water-warmtepompen is dit vaak een buitenunit die lucht aanzuigt. Bij een (duurdere) bodembron of pvt-panelen is de bron nagenoeg onzichtbaar. En bij kleine, goed geïsoleerde huizen zijn soms twee pijpen naar buiten, door het dak of de muur heen, voldoende. Dus er zijn alternatieven, maar het hangt af van uw huis en uw portemonnee.
Dit is lastig omdat hiervoor al snel hogere temperaturen nodig zijn dan een warmtepomp kan leveren. Begin in ieder geval met uw huis goed te isoleren. Dat maakt al heel veel verschil.