Zet’m op 50 4

Een cv-ketel kan het cv-water tot wel 80 of 90 graden verwarmen. Soms is dat ook nodig, aIs het koud is en uw huis slecht geïsoleerd. Maar vaak is de isolatie al (deels) verbeterd. Dan is uw ketel niet meer optimaal afgesteld en verbruikt hij onnodig veel energie.

Cv-ketel werkt efficiënter

Zet liever de watertemperatuur van uw cv-ketel zo laag mogelijk. In ieder geval op maximaal 60 °C, maar liever nog lager. Vanaf 60 °C gaat een HR-ketel ook echt 'condenseren' en haalt het beloofde Hoog Rendement. Staat de ketelwatertemperatuur nóg lager, dan wordt het rendement nóg hoger. Zo zal uw ketel efficiënter werken en kunt u heel eenvoudig energie besparen.

Test voor warmtepomp

Bij 50 °C gaat u bovendien de situatie nabootsen alsof er al een warmtepomp hangt. Immers: ook een warmtepomp kan het cv-water tot maximaal 50 °C verwarmen. Lukt het om met deze temperatuur van het cv-water uw woning (vrijwel) de hele winter warm te krijgen? Dan betekent dat uw woning waarschijnlijk al goed geschikt is voor een (hybride) warmtepomp.

Niet vergeten

Krijg u uw huis op een bepaald moment niet goed warm? Zet dan de ketelwaterthermostaat gewoon tijdelijk weer even op een hogere stand.

06 3959 0508

Bel gerust voor meer informatie.

Nederland

Werkzaam in de Achterhoek / Gelderland

info@energieadviesvoorthuis.nl

Of stel uw vraag per e-mail.

Werkzaam in de Achterhoek / Gelderland

Achterhoek: met de gemeenten Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland, Lochem, Oude IJsselstreek, Doetinchem, Bronckhorst, Doesburg, Montferland en Aalten.

De Liemers: met de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar.

Andere plaatsen: in overleg.

Diensten

Energieadvies / Maatwerkadvies / Energielabel

Verzorgen van presentaties & lezingen

Tekst en redactie

Projectondersteuning


©2024 Energieadvies voor Thuis | Website door Pulsief.nl