Goedkope uitbouw? 4

U wilt graag een groter huis, maar kopen is niet haalbaar? Misschien dan maar een uitbouw... Kies dan niet zomaar voor de goedkoopste offerte. Want goedkoop kan duurkoop blijken.

Geen koude aansluiting

Check goed hoe de aannemer de muren op elkaar wil laten aansluiten. Het is gemakkelijk en goedkoop om de nieuwe muur 'koud' aan de bestaande buitenmuur te koppelen. Maar niet slim! Wat nu uw buitenmuur is, loopt dan straks door als binnenmuur. En dat betekent dat ook de winterkou daar naar binnen komt. Binnen en buiten is dan op dat punt niet onderbroken door isolatie. Zo'n aansluiting noemen we een koudebrug. En kou betekent dat daar condens kan ontstaan.

Doorlopende isolatielaag

De isolatie van de uitbouw moet daarom aansluiten op die van de bestaande muur. Daarvoor moet de aannemer een stukje uit de oude buitenmuur wegkappen. Alleen dan is uw binnenmuur overal warm en krijgt u geen vocht en schimmel op de overgang naar uw mooie nieuwe uitbouw.

06 3959 0508

Bel gerust voor meer informatie.

Nederland

Werkzaam in de Achterhoek / Gelderland

info@energieadviesvoorthuis.nl

Of stel uw vraag per e-mail.

Werkzaam in de Achterhoek / Gelderland

Achterhoek: met de gemeenten Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland, Lochem, Oude IJsselstreek, Doetinchem, Bronckhorst, Doesburg, Montferland en Aalten.

De Liemers: met de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar.

Andere plaatsen: in overleg.

Diensten

Energieadvies / Maatwerkadvies / Energielabel

Verzorgen van presentaties & lezingen

Tekst en redactie

Projectondersteuning


©2024 Energieadvies voor Thuis | Website door Pulsief.nl